Toerustingsdag

Toerustingsdag 2018

Jaarlijks organiseert het Meldpunt Misbruik een toerustingsdag voor vertrouwenspersonen. Dit jaar is het thema: ‘Een kijkje achter de schermen.’

Datum: zaterdag 3 november van 10:00 – 16:00
Locatie:  Hart van Vathorst,  Angelinapolder 3, 3825 LX Amersfoort.
Kosten: € 35,00

‘Een kijkje achter de schermen’

Je kunt als vertrouwenspersoon het eerste aanspreekpunt zijn bij ongewenste situaties. Als jou om advies gevraagd wordt of als misbruik bij jou gemeld wordt is je eerste taak vooral luisteren. Pas als je weet wat het verhaal is kan je adviseren of stappen ondernemen. Wie schakel je in of naar wie verwijs je door? En wat kan jij doen als je zelf een ‘niet pluis’ gevoel hebt?

Rondom het onderwerp seksueel misbruik zijn veel organisaties actief: politie, justitie, Advies en Meldpunt Veilig Thuis, organisaties voor dadertherapie. Ook kan je te maken krijgen met de media als misbruik in bredere kring bekend wordt. Goed om met een aantal organisaties kennis te maken en te leren van hun expertise.

Deze toerustingsdag geven we jullie een kijkje achter de schermen van organisaties die actief zijn rondom het onderwerp seksueel misbruik: politie, justitie, Advies en Meldpunt Veilig Thuis, de Waag, (een organisatie gespecialiseerd in hulp aan mensen met grensoverschrijdend of strafbaar gedrag), de media. In diverse workshops kan je kennis maken met de verschillende organisaties en leren van hun expertise. Daarnaast kan je oefenen met het interpreteren van signalen en ‘niet pluis’ gevoelens.

Workshops

Zedenpolitie
Willem Kolkman, rechercheur Landelijke Eenheid, Nationale Politie

De Waag, dadertherapie
Herman Brouwer, behandelaar / systeemtherapeut / schematherapeut bij De Waag

Voor een veilig Thuis
Anne de Vries, manager Veilig Thuis Groningen

Misbruik via social media
Alexandra van Dijk, voormalig beleidsmedewerker seksueel misbruik bij het ministerie van Justitie en Veiligheid, secretaris van het bestuur Meldpunt Misbruik

Meldcode voor vrijwilligers
Maria Vermeulen, trainer bij Salouz

Media
Aan de invulling van deze workshop wordt nog gewerkt.

Aanmelden

Je kunt je hier aanmelden voor de toerustingsdag.

IVPAnders

CGKNGKGKvSamenwerkingskerkHHKvGKNAnders

JaNee