Stille tocht voor Tamar

Openhartig preken over seksueel geweld.

Introductie van de lezing

Preken over een verkrachting, durf ik dat aan? Luisteren naar een preek over een verkrachting, is dat te doen? In het kader van een ‘week over veiligheid’ koos ik ervoor te preken over Tamar en Amnon (2 Sam. 13). Mijn dochter moedigde me daarna aan deze preek ook in andere kerken te houden. Uit mijzelf had ik dat met zo’n kwetsbaar onderwerp niet gauw gedaan. In de lezing ga ik in op het bijbelverhaal, de preek en op de vele reacties die ik ontving.

Introductie Jeroen Sytsma

Kind van God, vader van vier kinderen (een zoon en drie dochters, van 22 – 15 jaar), predikant van resp. Gent, Middelburg en Zwolle Zuid, liefde voor natuur, film, literatuur, muziek (van Bach tot Bono) en koken. Opgegroeid in Ommen, met twee Amsterdammers als ouders. Als predikant heb ik me toegelegd op o.a. het ontwikkelen van kindermomenten (www.jeroensytsma.nl) en het nadenken over ‘groene’ theologie.