Training Vertrouwenspersoon

Heb jij een aanstelling als vertrouwenspersoon in de kerk? Dan wordt er misschien wel veel van je verwacht. Teveel misschien? Wij adviseren vertrouwenspersonen om de training Interne Vertrouwenspersoon (IVP) te volgen, lid te worden van een netwerk IVP bij jou in de buurt en de Toerustingsdagen van het Meldpunt te bezoeken.

Training

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op deze functie. Het Meldpunt helpt je daarbij door het geven van een training voor Interne Vertrouwenspersonen. Deze training bestaat uit vier onderdelen die elk een dagdeel duren. Het accent van de training ligt op de taken van een vertrouwenspersoon inzake seksueel misbruik en grensoverschrijdend gedrag. Bij elk onderdeel ontvang je thuiswerkopdrachten zoals het kijken van documentaires, uitwerken van cases en leesopdrachten. De eindopdracht bestaat uit het maken van een plan van aanpak. Wat betreft de studiebelasting moet je naast de bijeenkomsten rekenen op 3 à 4 uur per onderdeel.

Onderdelen van de training zijn o.a.:

  • De persoon en de positie van de vertrouwenspersoon
  • Seksueel misbruik: wat is het en hoe ontstaat het?
  • Gespreksvaardigheden, praktische oefeningen en feed back
  • Aandacht voor preventie

Hier vind je het Programma Training Interne Vertrouwenspersoon. Meer informatie kan je opvragen bij Marianne Bronsveld, coördinator, via info@meldpuntmisbruik.nl of 06-2005 44 52.

Inschrijven

Schrijf je in voor de training door middel van het inschrijfformulier onderaan de pagina. Je ontvangt dan een bevestiging dat je bent ingeschreven.

Trainingsaanbod 2023:

We bieden, naast de trainingen op diverse locaties, ook een digitale training aan. Inschrijven voor de trainingen kan via het onderstaande inschrijfformulier. Voor het seizoen 2023 kan je een keuze maken uit de volgende locaties:

Apeldoorn
Donderdagavonden 5 en 19 oktober, 2 en 16 november

Digitaal
Maandagavonden 9 en 23 oktober, 6 en 20 november
De digitale training is VOL. Je kunt je voor de digitale training nog wel inschrijven. De data worden op een later moment bekend gemaakt.

Drachten
Woensdagavonden 4 en 18 oktober, 8 en 22 november

Ede
Maandagavonden 23 oktober, 6 en 27 november, 11 december

Rotterdam
Donderdagavonden 21 september, 5, 12 en 26 oktober

Veenendaal
Donderdagavonden 28 september, 12 en 26 oktober, 9 november
De training in Veenendaal is VOL. Je kunt je voor de training met locatie Veenendaal nog wel inschrijven. De data worden op een later moment bekend gemaakt.

Zwolle
Woensdagavonden 25 oktober, 8 en 22 november, 6 december

Aanvullende informatie

Tijden: Alle trainingen vinden plaats in de avonduren van 19.45 tot 22.00 uur, tenzij anders vermeld. Voor een goed verloop van de training en om te waarborgen dat je een volledige training ontvangt, wordt aanwezigheid bij alle avonden verwacht.

Kosten voor de training zijn: Met ingang van 2023 zijn de kosten € 350,- per deelnemer.
Van echtparen vragen wij zich per persoon apart in te schrijven.

Belangrijk voor de Digitale training:
De digitale training is bedoeld voor mensen die niet binnen redelijke afstand (>60 min) van een fysieke training wonen.
Voor het deelnemen aan de digitale training is het hebben van goede apparatuur (laptop, eventueel een goede tablet), een rustige ruimte en een goede internetverbinding verplicht.

Tevredenheidscijfers
Sinds 2016 hebben 545 vertrouwenspersonen de training met goede resultaten gevolgd. Het tevredenheidcijfer is 8,5.

De training is geschikt voor vertrouwenspersonen uit alle kerkgenootschappen. 

We raden je aan om bij inschrijving het mailadres info@meldpuntmisbruik.nl aan je contacten toe te voegen. Daarmee voorkom je dat de bevestiging van je aanmelding in je spambox of ongewenste mails terecht komt.

Met het delen van je persoonsgegevens ga je akkoord met onze privacyregels.

Inschrijfformulier Training Interne Vertrouwenspersoon

Kerkgenootschap + Plaats (vb. CGK Amsterdam)
Voorkeur voor locatie
De training kost per deelnemer € 350,-. Vul hieronder het adres in waar de rekening naar toegestuurd kan worden:
Heb je een afspraak met de kerkenraad dat zij de training bekostigen, dan gaan wij er vanuit dat je de kerkenraad hebt geïnformeerd over de kosten van deze training.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.